17/10/2023
Door waardevolle realtimedata te verzamelen, kunnen moderne slimme sorteerders trends spotten of productielijnen stroomlijnen. Dit bewerkstelligt niet alleen een maximale doorvoer en meer differentiatie maar ook minder verlies en downtime.
05/08/2020
Voedselfraude is niks nieuws en komt overal ter wereld voor, maar het wordt hier de jongste jaren alsmaar meer onder de aandacht gebracht. “Voedselbedrijven kunnen zelf frauderen, maar ze kunnen hier ook het slachtoffer van zijn. In beide gevallen kan dit vergaande gevolgen hebben, dus liggen ze hier maar beter wakker van", zegt Charlotte Boone, innovation manager bij Flanders' FOOD.
29/04/2020
Diepvriesgroentebedrijf Pasfrost stockeert tot wel 50.000 houten kisten met ingevroren groenten, alvorens die te verpakken. Het interne transport van deze kisten tussen de productieruimte, de diepvriesmagazijnen en de verpakkingshal gebeurt op shuttles doorheen tunnelbruggen. Bij de recente uitbreiding van de bedrijfsgebouwen was ook dit transportsysteem aan een upgrade toe, met aandacht voor snelheid, veiligheid en duurzaamheid.
10/04/2020
Om het risico op contaminaties de kop in te drukken, moeten alle medewerkers verplichte maatregelen treffen voor zij de productiehal betreden. De werkgever moet evenwel niet alleen investeren in de praktische voorzieningen voor persoonlijke hygiëne, die inrichtingen moeten ook effectief gebruikt worden.
25/06/2019
Circulariteit, convenience en Internet of Things zijn vandaag de codewoorden die de verpakkingswereld typeren. Wie als voedingsproducent binnenkort niet voor verrassingen wil komen te staan, doet er best aan zijn verpakkingen nu al onder de loep te nemen. Zeker op het vlak van recycleerbaarheid staat de sector immers voor grote uitdagingen. Maar ook in het kader van authenticiteit, traceerbaarheid, transport en marketing is het belangrijk om met de nieuwste trends mee te zijn.
16/04/2019
De snelheid waarmee een bedrijf zich op de digitale transformatie werpt, zal wereldwijd het verschil betekenen tussen winst en verlies. Voedingsbedrijven moeten de waarde herkennen van de bergen nieuwe data die ze produceren. Maar dan moeten ze er eerst iets mee aanvangen, net zoals de digitale transformatie pas begint met het nemen van die eerste stap. Een gesprek met Sander van de Velde, sales executive bij Siemens PLM Software, over het nut van digitalisering voor voedingsbedrijven.
30/10/2018
Volledig geautomatiseerde voedingsfabrieken zijn nog altijd een utopie, maar toch zijn veel elementen van het productieproces van morgen vandaag al in gebruik in de voedingsindustrie. Zaak is om een geïntegreerde oplossing te genereren. Producenten en verwerkers moeten toekomstgericht in staat zijn om de globale concurrentie aan te gaan en de digitale transformatie te gebruiken om toegang te krijgen tot nieuwe verkoopkanalen. Een overzicht van de nieuwe consumententrends en de softwareoplossingen die daartegenover staan.
Grafisch Nieuws maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het privacy- en cookiebeleid.