- 25 november 2019
- Door Katia Merten-Lentz; met medewerking van Caroline Commandeur, juridisch consultant Keller & Heckman
- | 5 min. leestijd
- | Bron: Foodprocess
Belgisch voorstel definitie clean label niet echt bevredigend
Sinds enkele jaren tracht de voedingsindustrie natuurlijkere, gezondere, minder bewerkte producten te ontwikkelen die dichter aanleunen bij wat consumenten thuis zouden bereiden. Deze trend, die professionals 'clean label' noemen, is niet gedefinieerd en dus niet specifiek door de reglementering bepaald. Het FAVV vindt echter dat dit het risico op misleidende etikettering of zelfs op het illegale gebruik van niet-toegestane levensmiddelenadditieven verhoogt. Men werkt daarom aan een circulaire met betrekking tot cleanlabelingrediƫnten.
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.